2013 m. birželio 30 d., sekmadienis

Viskas, ką Jūs turite žinoti apie kvepalus..

Kvepalai – tai tarsi nematomas mūsų parašas ore, kuris atspindi žmogaus asmenybę. Todėl nenuostabu, kad renkantis kvapą iškylą daugybė sunkumų. Neretai kvepalų pirkimas tampa sunkiu ir ne itin maloniu procesu. Jei ir Tu susidūrei su šia problema, siūlau susipažinti su keliais patarimais, galbūt padėsiančiais perkant kvepalus.

Kvepalai tave lydės kiekviename žingsnyje, todėl jų pirkimas – svarbi akimirka!
Kvepalai – kvapniųjų aliejų, aromatinių junginių ir kitų tirpių medžiagų mišinys, naudojamas siekiant suteikti malonų kvapą žmogui, daiktui ar kt.

Žodis parfumerija kilęs iš lot. per fumum 'prieš rūkymą'. Kvepalų gamybos menas prasidėjo senovės Mesopotamijoje ir Egipte, vėliau kvepalai buvo kuriami ir rafinuojami romėnų ir persų. Kvepalai ir parfumerija taip pat egzistavo Rytų Azijoje, dauguma kvapų buvo pagaminti smilkalų pagrindu.
Manoma, kad pirmoji kvepalų gamintoja pasaulyje buvo chemikė moteris vardu Tapputi, kuri paminėta antrojo tūkstantmečio pr. m. e. dantiraščio lentelėje Mesopotamijoje.

Pirmus šiuolaikinius kvepalus sukūrė vengrai. Šie kvepalai buvo pagaminti 1370 m. Vengrijos karalienės Elizabeth įsakymu iš iškvepinto aliejaus, sumaišyto su alkoholio tirpalu, ir buvo žinomi visoje Europoje kaip Vengrijos vanduo.



 Aromatas, kuris jaudina sielą, - tai pats paprasčiausias ir tikriausias iš mums žinomų džiaugsmų. Aromato  paliekamas įspūdis yra trumpalaikis ir lakus, bet jis mus giliai sujaudina ir sukelia nenusakomą laimės pojūtį. Sugebėjimas tinkamai pasirinkti aromatą – tai menas, galintis praturtinti mūsų gyvenimą. Jeigu pagal aprangą mes galime spręsti apie žmogaus visuomeninę padėtį, tai nuo jo sklindantį aromatą mes intuityviai priimame kaip jo vidinio pasaulio išraišką. Jeigu išsireikštume Žako Polžo (Jacques Polge), firmos Šanel vyriausiojo parfumerio, žodžiais „Suknelė – tai išorės puošmena, o kvepalai – tai vidinis moteriškojo prado matas“.

Kvepalai – tai prižiūrėtos išvaizdos, elegantiško ir madingo įvaizdžio taškas ant “i“ , nes su jais grožis įgauna lakumo. Koko Šanel sakė: „Kvepalai – tai nematomas, bet nepamirštamas, nepranokstamas madingas aksesuaras. Jis praneša apie moters pasirodymą ir primena apie ją, kad ji išeina“. Rinkdamiesi aromatą, kaip, beje, ir drabužius, mes laikomės mados, bet kartu siekiame būti ypatingos ir nepakartojamos. Juk aromatas turėtų atspindėti jų nešiotojos charakterį, pabrėžti individualumą.

1 komentaras:

  1. Icy sunscreen with titanium dioxide from Merkur - Titsanium
    ‎PVC Titsanium Dioxide benjamin moore titanium · blue titanium cerakote ‎AQUEDIC apple watch 6 titanium SOLUTIONS · ‎Capsicum Chinense · ‎Capsicum Chinense · ‎Drying 바카라 게임 Products · ‎Fishing Accessories titanium trimmer as seen on tv

    AtsakytiPanaikinti